فروردین, 1397 بدون نظر اخبار

زعفران دارای پياز قهوه ای رنگی است.

اين ادویه خوش عطر و بو در جنوب غربی آسيا، جنوب اسپانيا و جنوب اروپا روییده می شود که دارای شش گلبرگ بنفش رنگ و ساقه و 3 سرگل قرمز رنگ که البته در بعضی موارد این سرگل قرمز به 5 عدد هم می رسد که کشاورزان بومی آن را برای برکت زمین زراعی خود می دادند و نماد خوبی ، برای آن سال آنها می باشد.

قسمت مورد استفاده گیاه زعفران شرگل قرمز رنگ گل آن می باشد. سرگل زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و موسيلاژ است.

تکثير زعفران منحصرا توسط غده زير زمينی بنه ( کورم ) متداول است.

عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و يك تركيب اكسيژن دار و همراه با سينئول به نام سافرانال می باشد.

طعم زعفران مربوط به هيتروزيد تلخ پيكروكروسين است.

رنگين بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام كروسين می باشد.

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 كيلوگرم گل زعفران بدست می آيد كه وزن 5 کیلوگرم زعفران بعد از خشك شدن به يك كيلوگرم کاهش می یابد.

به یک نکته در هنگام خرید زعفران باید دقت کرد اینست که زعفران همانند طلا عیار دارد و قیمت سرگل زعفران نسبت به عیارش اختلاف دارد.

ارسال نظر شما